עם כל השינויים, שיש בעולם, עושה רושם שהחנויות בעולם עוברות טלטלה. קניונים בארה"ב נסגרים, או עומדים שוממים, חנויות רחוב קטנות נעלמות והעולם גילה את האון- ליין.
לדעתי, החנויות פה כדי להשאר, אבל כן, הן יצטרכו להתאים את עצמם לשינויים. אנחנו יותר עסוקים, השעות בהן אנחנו מפנים לקניות(מכל סוג שהוא) הן אחרות, ואנחנו רוצים לצרוך חוויות. לכל אלו החנויות יצטרכו להתאים.
כמה מילים על מהו עיצוב חזותי\מסחרי. אנשים נוטים לחשוב, שעיצוב חנויות זה דבר ערטילאי ומפונפן, הכרוך בעלויות מיותרות. אבל בעצם זו עוד שיטת מכירות, שקטה, שמשתמשת בהבנה עמוקה של העסק. של הלקוחות. של התנהגות צרכנית. זו שיטה שמשתמשת בטכניקות שונות, לסידור החלל ורצפת המכירה, כדי להניע את תהליך הקניה. זו פשוט הדרך לתת לחנות למכור עוד לפני שהתחלנו מכירה אקטיבית.
ובעיקר .עיצוב מסחרי זה לכולם! גם לעסקים קטנים שאין להם המון כסף.
"מה? דיברת כרגע על מכירות, לקוחות, קניות ולא הזכרת מילה אחת על עיצוב".
נכון. כי העיצוב החזותי/מסחרי הוא דרך לשרת את החנות ואת המכירות. עיצוב נכון של החלל ושימוש מושכל ונבון בטכניקות השונות עוזר לחנות שלכן לעבוד עבורכן. בסופו של דבר העיצוב הזה מתרגם לכסף.
או... כסף! עכשיו בטוח שלכדתי את תשומת ליבך ואפשר להמשיך.
אז איך עושים את זה?
דבר ראשון מחליטים מי קהל היעד שלנו. לקהלים שונים דרישות שונות לאורך כל תהליך הקניה. ברגע שנהיה סגורים על קהל היעד, יהיה לנו יותר קל לגשת לשלב השני.
השלב השני, הוא השלב שאותו קצת יותר קשה להסביר במילים. מייצרים בחנות קסם ואווירה. כדי שהלקוחות שלכם "יטריחו" את עצמם לחנות היא צריכה להיות שונה ומרגשת, חוויתית ומוכרת חלום.
היא צריכה למכור פנטזיה ואח"כ מוצרים. תהליך הקניה יקרה בעזרת המוצרים, התורמים לחיזוק הפנטזיה. הלקוחות שלנו, היום מחפשים את החנות שתגרום להם להרגיש מיוחדים, שהיחס בה יהיה אישי ומותאם רק להם. ושהעיצוב והתחושה בה יגרמו להם להתאהב במוצרים. השילוב של כל אלו יגרמו להם לקנות. ויותר.
את האוירה המיוחדת הזו הזו, מייצרים בעזרת חומרים וצבעים. החומרים והצבעים, מהם מעוצבת החנות, צריכים להתאים למוצרים ולקונספט החנות. עץ ייצר בחנות אוירה חמימה ונעימה, בעוד בטון וברזל ישדרו טון קר ומתחכם. צבעים פסטלים ירככו את האוירה, בעוד בלוקים של צבעי יסוד יקשיחו אותה.
כאשר בוחרים צבעים וחומרים לחנות, צריך לדאוג שהם יתאימו גם ללוגו ולשפה הגרפית, וגם ולערכי המותג. חיבור המיתוג לחנות רק יחזק את הכוח שלה. יקשר ויזואלית את כל הדברים. הדוגמא הקלאסית היא כשנכנסים לחנות של apple, אי אפשר לפספס את הזהות של החנות.
את כל זה נתבל במוזיקה, ברהיטים ומתקני תצוגה.
חלק מהקסם והאווירה, הם ניקיון החנות והמוצרים. אנחנו חייבים, לדאוג למכור מוצרים שלמים, נקיים ולא פגומים. כמובן שחוק זה חל גם על הריהוט ואביזרי התצוגה.
השלב הבא, הוא תכנון מסלול הלקוחות בחנות. זכרו! לאנשים יש נטייה טבעית ללכת ימינה. השתמשו בנטייה הזו בחוכמה על מנת לקדם מכירות. בתכנון המסלול אנחנו בוחנים איך הלקוחות הולכים ובאיזה נקודות יעצרו.
ועכשיו נצא החוצה, לדבר הראשון, אותו אנשים רואים. חלונות ראווה. אשר משום מה הופכים לאחת מנקודות החולשה של רוב העסקים. הם שם, אבל אנחנו נוטים להתעלם מהם, לגבב בתוכם דברים, כי צריך למלא אותם, איכשהו. זה ההזמן להתחיל להתייחס אליהם.
חלונות הראווה הם ההצצה הראשונה לעסק שלנו, הם אמורים לגרות, לסקרן ולמשוך אנשים פנימה. וכמו שאומרים אין כמו רושם ראשוני. יש המון דרכים קלות, לגרום להם להראות טוב. נושא מסוים. צבע מסוים. חברה ספציפית(היי הזדמנות לשת"פ) ועוד.
תמונה
דבר נוסף ומאוד חשוב הוא לתת ללקוחות להתנסות. וכמה שיותר. להתנסות זה למדוד. להתנסות זה להרגיש. להתנסות זה לטעום, להתנסות זה לפרוש שמיכה במלואה, או לשחק במשחק. ככל שהלקוחות יתנסו יותר ככה הם יקנו יותר. צרו בחנות אזורים מותאמים להתנסויות: פינות משחק, תאי מדידה נוחים, אזור לטעימות.
תצוגות.זה הזמן להפרד, חלקית, המתצוגות הקלאסיות. אל תפחדו לייצר תצוגות קצת שונות, בעלות שילובים נועזים. תצוגות אלו מושכות יותר את הקונים, גורמות להם לגלות מוצרים חדשים ולקנות.
והכי חשוב, כדי שהלקוחות ירצו לחזור, צריך לחדש להם, לשנות מיקומים ולספק הצצה לדברים חדשים.
בשורה התחתונה. להכנס לחנות זו חוויה. שונה. עלינו לספק אותה. תהיו החנות בה אתם רוצים לקנות. אל תפחדו לשנות, להעיז, לבדוק ובעיקר להיות קשובים לתגובות הלקוחות שלכם
*פורסם לראשונה באתר more options http://www.mopt.co.il/how-to-design-a-shop-sells-more/ .
Comments